WhatsApp Image 2023-10-05 at 09.46.00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

את ייננית? על שאלות שחוזרות ותשובות של פיות

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

נכתב ע"י הפיה לי

לא. אני לא ייננית.

ייננית היא מישהי שמייצרת יין, לרוב היא מישהי שלמדה תואר שני בייננות. בסיום התואר, היא תיסע לסטאז' ביקבים בכל העולם, או בארץ, תתמחה בייצור יין ובסופו של דבר תייצר יין בעצמה, או שאולי היא תשתמש בתואר שלה כדי לעבוד בתחומים מקצועיים בתוך ענף היין. האם לכל הייננים יש תואר בייננות? לא בהכרח. רבים מהייננים לומדים תוך כדי תנועה, או עושים קורסים בייצור יין ומתחילים לייצר. אין הכרח לעשות תואר בייננות כדי לייצר יין.

אז למה בכל זאת שואלים אותנו כל הזמן אם אנחנו יינניות? כי מקצועות היין לא מוכרים במיוחד לרוב האנשים בארץ. אז מה אנחנו כן? אנחנו יועצות יין (או באנגלית Wine Consultant), מומחיות ליין, או כמו שאנחנו הכי אוהבות- פיות יין (שזה בעצם אומר שאנחנו הכי מקצועיות שיש, אבל לא לוקחות את עצמנו יותר מדי ברצינות).

אבא של חברה שלי מכין יין מעולה, להביא לך בקבוק לטעום?

זה תלוי אם את רוצה את התשובה המנומסת או המרושעת חחחחח. התשובה המנומסת- בשמחה! אנחנו תמיד שמחות לטעום ולהכיר יינות ואנשים חדשים. התשובה המרושעת- לא תודה, רק לא זה!!!!!!!  אנחנו תמיד עונות את התשובה המנומסת כמובן, פשוט לפעמים נופלות על יינות שהם תקולים במקרה הטוב ומחרידים במקרה הרע.

אתן שיכורות כל היום?

זה אולי נראה ככה למראית עין, אבל במהלך היום כשאנחנו טועמות יין בטעימות מקצועיות אנחנו כמעט ולא שותות כלום. ביום עבודה סטנדרטי אנחנו יכולות לטעום 50 סוגי יינות שונים ואם כל שלוק שניקח ייכנס אלינו לגוף, אנחנו נשתה בממוצע בקבוק יין וחצי במהלך היום, ללא קשר ליין שנשמח לשתות בערב. זה גם לא בריא וגם לא מאפשר לבצע עבודה מקצועית. אז מה כן? במהלך טעימת יין מקצועית אנחנו מעבירות את היין בפה ולאחר מכן יורקות אותו. הארומות, הטעם והמרקם של היין לגמרי נשארים בפה ולא צריך לבלוע את היין כדי לנתח ולהעריך אותו. כשאנחנו יושבות בבית בערב, או במסעדה עם חברים, אנחנו שותות יופי:)

איזה תחום מגניב זה תחום היין, איך הגעתן לזה?

כל אחת מאיתנו הגיעה מכיוון לגמרי שונה! שירה הגיעה מעולמות הפילנתרופיה וההייטק, ליוותה משלחות בארץ ובעולם והיתה אשת העולם הגדול, כשאבא שלה תכנן לפרטי פרטים טיול בעקבות הסרט Sideways. הם נסעו ביחד כל המשפחה לקליפורניה ועברו בכל התחנות שהסרט מתרחש בהן, בלי יוצא מן הכלל, והטיול סבב כולו סביב יין. שירה התאהבה ביין באותו הרגע, והבינה שיש לנו ארץ מדהימה עם יין מטריף ושאין סיבה שלא ידעו את זה בכל העולם. לי היתה מלצרית במסעדת שף בזמן התואר והתאהבה ביין לחלוטין, עד כדי כך שהתחילה לעשות משמרות סומלייה במסעדה במקום למלצר. ביום בו היא סיימה את התואר היא נרשמה ללימודי יין בלונדון והתחילה לעבוד בחברת ייבוא יין ואלכוהול.

איזה יין אתן הכי אוהבות לשתות?

אני חושבת ששואלים אותי את השאלה הזו בכל סדנא שאני מעבירה. התשובה שלי נשארת תמיד אותו הדבר- תלוי ביום, בשעה, במצב הרוח שלי, בעונה בשנה. ואז יש את אלו שתמיד יתעקשו- "מה, אבל בטוח יש לך איזה יין אחד שאת ממש ממש אוהבת!" אז האמת שיש לי מלא. אני סאקרית של ריזלינג וגם של גרנאש, מטורפת על פינו נואר וגם על בלאופרנקיש וגמאי. אוהבת שנין בלאן במופע היותר עשבוני שלו ומוכנה לשתות כל יום שמפניית מגדלים יבשה מאוד. אוהבת טרביאנו במיוחד כשהוא קצת מלוכלך וזה רק מה שאני מצליחה לזכור ככה בשלוף. מכיוון שהתשובה הזו מאוד מבלבלת, אני מתעקשת על התשובה הראשונית– כשחם לי, יבוא לי יין קר ומרענן. כשקר לי יבוא לי יין מחמם. כשאני עצובה יבוא לי יין שינחם אותי וכשאני חוגגת לרוב אני אתפרע עם יין שאני לא אפתח ביומיום.

אז איזה שאלות תמיד רצית לשאול אותנו ולא יצא לך?

...Wait a minute

את האמת, יש 18?